ALGEMENE VOORWAARDEN

Algemene Voorwaarden Chambres d'Hôtes

"Maison Le Barrage"

Ingevolge de Franse wetgeving, is alleen de Franse tekst van onze algemene voorwaarden rechtsgeldig. Wat volgt is een vertaling.  

Art 1 – toepassing
De algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk verblijf in onze chambres d'hôtes, tenzij anders schriftelijk overeengekomen en ondertekend door de eigenaars A. Goldsweer-Kooistra of A. Goldsweer

Art 2 – verblijfsduur

Het verblijf in onze chambres d'hôtes kan alleen om toeristische redenen, met een beperkte verblijfsduur. De klant kan in geen enkel geval één of ander recht inroepen om zijn verblijf te bestendigen. 

Art 3 – reservering

De reservering is pas geldig wanneer de gast de aanbetaling heeft overgemaakt; dit voorschot bedraagt 50% van de overnachting (ontbijt inbegrepen), met een minimum van één nacht per gereserveerde kamer. Onze prijzen zijn all in.
Voor een verblijf gereserveerd op het laatste moment, wordt het totale verschuldigde bedrag afgerekend op de dag van vertrek. 

Art 4 – saldo

Het resterende bedrag (saldo) moet ons bereiken uiterlijk 5 dagen vóór het begin van het verblijf. Maaltijden en consumpties worden op de dag van vertrek afgerekend. 

Art 5 – annulering door de klant

Elke annulering moet schriftelijk worden aangekondigd. De volgende kosten worden in rekening gebracht: 

a) bij annulering minder dan 5 dagen vóór het begin van het verblijf: het volledige bedrag wordt in rekening gebracht;
b) indien de gast na aankomst besluit het verblijf te verkorten, wordt alsnog de volledige geboekte verblijfsduur in rekening gebracht.

Art 6 – annulering door de eigenaars

In geval de eigenaars zich verplicht zien het verblijf te annuleren, wordt de gast onmiddellijk schriftelijk op de hoogte gebracht. De gast ontvangt eerder gestorte bedragen per direct terug. 

Art 7 – aankomst

In geval een late aankomst (na 22:00 uur), dient de gast de eigenaar hiervan op de hoogte te brengen. Indien het een kort verblijf betreft, en de gast niet voor 22:00 uur is gearriveerd, wordt de overeenkomst als niet-gesloten beschouwd. De eigenaar kan dan beschikken over de kamer. De aanbetaling wordt in dit geval niet teruggestort. 

Art 8 – toeristenbelasting

De toeristenbelasting (taxe de séjour) is een lokale belasting, die door de gast aan de eigenaar moet worden voldaan. Dit bedrag is bij de overnachtingsprijs inbegrepen. De eigenaar draagt de toeristenbelasting vervolgens af aan de belastingontvanger. 

Art 9 – gebruik van de gastenruimtes in en om het huis

De gast wordt geacht de rust te bewaren en installaties, gebouwen en meubilair uitsluitend te gebruiken waar ze voor bestemd zijn. De gast verplicht zich de kamers in goede staat te verlaten. 

Art 10 – capaciteit

De overeenkomst wordt altijd afgesloten voor een exact aantal personen. Indien het aantal gasten hoger is dan overeengekomen en er geen andere gastenkamers meer beschikbaar zijn, kan de eigenaar de bijkomende gasten de toegang weigeren. Deze weigering kan in geen geval begrepen worden als een wijziging of een annulering van de overeenkomst uitgaande van de eigenaar. 

Art 11 – huisdieren

Huisdieren zijn niet toegestaan.

Art 12 – rookverbod

In huis en in onze gastenkamers mag niet worden gerookt. In overleg met de eigenaar mag op het terras worden gerookt, op voorwaarde dat dit de andere gasten niet stoort.